MARMARABİRLİK'İN ARSALARI

MARMARABİRLİK

MARMARABİRLİK'İN ARSALARI UZUN YILLAR SONRA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Milletvekili Aydın ”Biri okul diğeri yeşil alan olarak planlandı”

Marmarabirlik Başkanı Asa” Gemlik’teki arsamız için Serbest Bölge’den yer tahsisi yapıldı”

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik’in Gemlik ve Orhangazi ilçe merkezlerinde kalan iki ayrı  arsasının belediyelere devir ve takaslarının yapıldığını,  birinin okul  diğerini de  yeşil alan olarak hizmete kazandırılacağını söyledi.  Aydın ”Bunun karşılığında Marmarabirlik’i de mağdur etmedik. Söz konusu arsaların değerleri karşılığında yer tahsisinde bulunuldu” dedi.

 GEMLİK’TEKİ ARSAYA OKUL YAPILACAK

Marmarabirlik’in uzun süredir Gemlik ilçe merkezinde yer alan yaklaşık 7 bin 538 metrekarelik arsası için devreye giren AK Parti Bursa Milletvekili  İsmail Aydın, çalışmalar sonucu tarafları memnun edecek  protokolun imzalandığını söyledi. Aydın” Gemlik ilçemizin Hamidiye Mahallesi’ndeki alan için  Gemlik Belediyemiz imar düzenlemesine gitti.Buradaki alana 24 derslikli okul yapılacak.  Belediyemiz, ilçe kaymakamlığımız ve Marmarabirlik ile protokol yapıldı. Buna karşılık  Marmarabirlik’i ve üreticilerimizi de mağdur etmedik. Arsa değeri karşılığında Birliğe Engürücük’de Serbest Bölgeden 9 bin 500 metrekare yer tahsisi yapıldı.”diye konuştu.

 Söz konusu alana yapılacak olan 24 derslikli okulun devlet bütçesi ile inşaatına başlanıp, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.

ORHANGAZİ’YE  PARK KARŞILIĞINDA, MERKEZDEN YER TAHSİSİ

Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik’in aynı durumda Orhangazi’nin Cami Kebir Mahallesi’nde  16 bin metrekarelik arsasının da  istimlak ve ya takas çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Bursa Milletvekili Aydın konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

Aynı şekilde Marmarabirlik’e ait Orhangazi’nin merkezinde 16 bin metrekareyi aşan arsası bulunuyor. Bizler bu arsanın karşılıklı görüşmeler sonucu taraflara en iyi şekilde kazandırılması yönünde çalışmalarda bulunduk. Bu arsanın Orhangazi Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda imar değişikliği ile  yeşil alan olarak  kullanıma  açılması  kararı alınmıştı. Marmarabirlik’in ve üretici ortaklarının  mağdur olmamaları  konusunda  yerin  arsa değeri  karşılığında istimlak bedeli ödenerek  veya Büyükşehir  Belediyesi tarafından  Bursa’nın imara açılan  bir bölgesinde yer tahsisinde bulunarak  konuyu çözüme  kavuşturmak istiyoruz”

 MARMARABİRLİK ÇALIŞMALARI OLUMLU KARŞILADI

Öte yandan Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde bulunan Marmarabirlik’e ait 2 ayrı arsanın okul ve yeşil alan olarak  Bursalıların kullanımına kazandırılacak olması Marmarabirlik yönetiminde de  olumlu karşılandı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa” Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Milletvekilimiz İsmail Aydın’ın girişimleri sonucu  Orhangazi’deki arsamızın yeşil alan karşılığında Birliğimizin Genel Kurul’unda belirlenen bedel karşılığında Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılacak olması, aynı şekilde Gemlik’teki arsamızın da okul olarak kazandırılıp karşılığında Serbest Bölge’den yer verilmiş olması bizim  için  önemli ve yerinde bir kazançtır” diye konuştu.

FOTO:AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’yı ziyaret etti. 



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false